Ολοκληρώθηκε η παράδοση συλλογής τροφίμων

0
1518

Το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ανακοινώνει ότι το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 ολοκλήρωσε την εξαιρετικά επιτυχημένη δράση Συλλογής Τροφίμων για φορείς-ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας της πόλης μας που πραγματοποιήθηκε από τους όλους τους Προσκόπους της Βέροιας.

Η δράση αυτή η οποία έγινε με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Σκέψεως και Φιλίας και περιλάμβανε σε πρώτη φάση στις 15 Φεβρουαρίου 2030 την συλλογή τροφίμων από τους δημότες τις Βέροιας μέσω των έξι (6) συνεργείων των Προσκόπων της Βέροιας που βρίσκονταν στις εισόδους Κεντρικών Μάρκετ της πόλης μας. Τα μέλη του δικού μας Συστήματος βρίσκονταν στα Μάρκετ My Market και LIDL.

Η δεύτερη φάση της δράσης περιελάμβανε την καταμέτρηση και την καταγραφή των τροφίμων ενώ η τρίτη και τελευταία φάση της δράσης η οποία πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαϊου και στις 6 Ιουνίου 2020 (λόγω των ειδικών συνθηκών) και περιλάμβανε την παράδοση των συλλεχθέντων τροφίμων από το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βεροίας (τα οποία έφτασαν τα 800kg!!!) στο Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας και το Συσσίτιο Αγάπης Ι. Ν.«Αγ. Σάββα» «Κυρριωττίσης».

Με την ολοκλήρωση της δράσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε :

-Τους συμπολίτες μας οι οποίοι ανταποκρίθηκαν για μια ακόμη χρονιά στο κάλεσμα των Προσκόπων της Βέροιας και προσέφεραν τρόφιμα.
-Την διεύθυνση και το προσωπικό των Μάρκετ που μας φιλοξένησαν (LIDL Περιφερειακής Οδού – My Market -Μητροπόλεως)
-Τις τοπικές εφημερίδες (έντυπες και ηλεκτρονικές) της πόλής μας οι οποίες κάθε χρόνο στηρίζουνε
την δράση μας αυτή διαφημίζοντας την.
-Όλα τα μικρά και μεγάλα μέλη μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!

Με τη συγκεκριμένη δράση συμβάλουμε στην εφαρμογή του Στόχου 1: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΦΤΩΧΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Δες τι μπορείς να κάνεις σήμερα για να αλλάξεις τη μέρα σου , αλλά και τη μέρα των άλλων . Κάνε μια καλή πράξη που δεν…

Gepostet von 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας am Samstag, 30. Mai 2020

Με Προσκοπικούς Χαιρετισμούς,

Παντελίδης Ανέστης
Αρχηγός 5ου Συστήματος