Ένα όμορφο ταξίδι , 5ης και 2ης Αγέλης Λυκοπούλων Βέροιας

0
2463

Ξημέρωσε 03/01/2020, το ξυπνητήρι χτύπησε στην ώρα του. Όλα πήγαιναν σύμφωνα με το σχέδιο! Το σακίδιο ήταν δίπλα μου όλο το βράδυ, πανέτοιμο με κοιτούσε ανυπομονώντας για μια καινούργια περιπέτεια.

Σηκώθηκα και ντύθηκα με τα πιο ζεστά μου ρούχα όπως μας είπαν οι βαθμοφόροι μα. Έριξα μια τελευταία ματιά προς το σακίδιο για να σιγουρευτώ πως δεν έχω ξεχάσει τίποτα… όλα σωστά και στη θέση τους! Βλέπετε είμαι ένα Λυκόπουλο πια! Η ώρα ήρθε, φόρεσα το σακίδιό μου στην πλάτη και μαζί με τους γονείς μου κατευθυνθήκαμε στον σταθμό των Αστικών της πόλης μας.

Στις 8.05 π.μ. ακούσαμε από τα μεγάφωνα του σταθμού πως σε πέντε λεπτά το λεωφορείο μας αναχωρούσε! Γρήγορα, γρήγορα αποχαιρετήσαμε τους γονείς μας και επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο.

Φτάσαμε μετά από λίγο στον Τριπόταμο! Εδώ και βδομάδες ακούμε πως σε αυτό το χωριό θα ζήσουμε μια μεγάλη περιπέτεια και όλα τα Λυκόπουλα ανυπομονούσαμε γι’ αυτό! Καταφθάνοντας στον χώρο φιλοξενίας μας στο πολιτιστικό κέντρο του Τριποτάμου, τακτοποιήσαμε τα πράγματά μας και έπειτα βγήκαμε έξω για ένα απαραίτητο παιχνίδι γνωριμίας. Βλέπετε σύντροφός μας σε αυτό το ταξίδι ήταν η 2η Αγέλη Βέροιας, πολλά καινούργια χαμόγελα, καινούργιοι φίλοι, μα πάνω από όλα πολλά καινούργια αδέλφια!

Πολλά παιχνίδια και η άπειρη φαντασία ήταν οι αρωγοί μας σε αυτό το ταξίδι! Και όντως ήταν τόσο μαγικό όσο μας έλεγαν οι Βαθμοφόροι μας! Μας επισκέφτηκαν ο Τομ και ο Τζέρι!! Μας έμαθαν πρώτες βοήθειες, πως και για ποιο λόγο χρησιμοποιείται το κάθε είδος φωτιάς καθώς και τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνουμε για την αποφυγή πυρκαγιών και αλλων ατυχημάτων.Οι ημέρες πέρασαν σαν αστραπή και το ημερολογιο έγραψε 05/01/2020, μαζέψαμε τα πράγματά μας μέσα στα σακίδια που το καθένα είχε και μια ανάμνηση κρατημένη από αυτό το μαγικό τριήμερο. Τα παιχνίδια με τους φακούς κάτω από τους υπνόσακους, τα μηνύματα με κώδικες που λύσαμε στα σημειωματάριά μας, τα πεντανόστιμα φαγητά που φάγαμε στις καραβάνες μας και φυσικά το κρύο από το οποίο προφυλαχθήκαμε με τα σκουφάκια και τα κασκόλ μας! Ήταν όλα εκεί!!!

«Μπιπ , μπιπ!!» η ώρα είχε φτάσει, ήρθαν οι γονείς μας!!!Μα πού να είναι άραγε ο Τομ και ο Τζέρι; Πού μπορεί να πήγαν; Αποχαιρέτησα τους φίλους μου, παλιούς και καινούργιους, γυρίζω σπίτι αλλά το μυαλό μου είναι ακόμη στην εκδρομή!!!Πέρασα πάρα πολύ όμορφα!!!

Θα θελαμε να ευχαριστησουμε για αυτο το ομορφο ταξιδι τους

  • κ.α Ασβεστά
  • κ.Καριπίδη
  • Πολιτιστικό σύλλογο Τριποτάμου
  • κ.Χονδραντώνη Γιώργο

Τελικά είναι πολύ ωραίο να είσαι Λυκόπουλο!!!

Αργυρώ Πιστοφίδου

Αρχηγός 2ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Βέροιας

Παντελίδης Ανέστης

Αρχηγός 5ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας