Πρόσκοπος του Κόσμου αναδείχθηκε η ανιχνεύτρια μας Σοφία Μαργαρίτη

0
552

Το πρόγραμμα «Πρόσκοπος του Κόσμου» έχει θεσμοθετηθεί από τον Παγκόσμια Προσκοπική Οργάνωση – W.O.S.M. και από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει την ευκαιρία στους νέους και νέες, ηλικίας 15 – 26 ετών, μέλη ή και όχι της Προσκοπικής Κίνησης, να έρθουν σε επαφή με θέματα που έχουν παγκόσμιο ενδιαφέρον, όπως το περιβάλλον, η κοινοτική ανάπτυξη και η ειρήνη, και να αποκτήσουν τις γνώσεις, εμπειρίες, δεξιότητες και συμπεριφορές που αρμόζουν στον πολίτη του κόσμου.

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε την ονομασία της Ανιχνεύτριάς μας , Μαργαρίτη Σοφίας σε Πρόσκοπο του Κόσμου-Scout of the World . Η ονομασία της αυτή επιτεύχθηκε έπειτα από την ολοκλήρωση των δύο σταδίων που απαιτούνται , πρώτα της Ανακάλυψης Προσκόπου του Κόσμου και έπειτα της Εθελοντικής Υπηρεσίας Προσκόπου του Κόσμου , που για την Σοφία αυτή πραγματοποιήθηκε στον Σύλλογο “Πρωτοβουλία για το Παιδί” .

Οι Πρόσκοποι , μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους , για περισσότερα από 112 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. , συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου . 16 ΕΙΡΗΝΗ , ΔΙΑΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ

Η απονομή της διάκρισης θα γίνει σε ειδική τελετή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων .

Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν στην Σοφία μας και ευχόμαστε ο επόμενος στοχος της να είναι Πρόσκοπος Έθνους

Παντελίδης Ανέστης

Αρχηγός 5ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας