Συχνές Ερωτήσεις

Γίνετε μέλος στην μεγαλύτερη παρέα του κόσμου

Πως μπορώ να εγγράψω το παιδί μου στους Προσκόπους;

Επικοινωνήστε με την Αρχηγό του Συστήματος κ.Παντελίδη Ανέστη στο τηλέφωνο 6946307733 , ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας – εγγραφής που θα βρείτε ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ και εμείς θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας

Πόσο κοστίζει η συμμετοχή στους Προσκόπους;

Η ετήσια συνδρομή για το Σύστημά μας είναι 70€ το μήνα (σχεδόν 10€ το μήνα από Οκτώβριο μέχρι Μάϊο ) παρέχει ασφαλιστική κάλυψη από το Σ.Ε.Π. σε όλες τις προσκοπικές δράσεις που συμμετέχει το παιδί σας , τη συνεισφορά στο ταμείο του Συστήματος, το οποίο ενισχύει τις δράσεις των Τμημάτων μας και καλύπτει τις υλικές ανάγκες του Συστήματος . Εάν είστε νέο μέλος στην Προσκοπική Κίνηση, έχουμε τη δυνατότητα να σας βοηθήσουμε στην εύρεση των αρχικών υλικών που θα χρειαστείτε όπως για παράδειγμα στολή, σακίδιο, μποτάκια κ.ά .

Τι κερδίζει το παιδί μου από την Προσκοπική Κίνηση;

Σήμερα υπάρχουν δεκάδες ευκαιρίες για εξωσχολικές δραστηριότητες για παιδιά και εφήβους. Οι περισσότερες προσφέρουν στα παιδιά ανάπτυξη μιας ικανότητας, μιας γνώσης ή διασκέδαση. Η Προσκοπική Κίνηση όμως προχωράει αρκετά βήματα παραπέρα.Το παιδί σας θα έχει μια παρέα μέσα στην οποία θα μάθει να συνεργάζεται, θα ανακαλύψει νέες κλίσεις, θα ζήσει νέες εμπειρίες.Όλα αυτά μέσα σε ένα οργανωμένο περιβάλλον, με εκπαιδευμένους ενήλικους εθελοντές, που μπορεί να σας φαίνεται ότι είναι ακόμα παιδιά και κάνουν το μεράκι τους, αλλά στην πραγματικότητα προσφέρουν στο παιδί σας ανεκτίμητη βοήθεια.

Η Προσκοπική Μέθοδος είναι ειδικά σχεδιασμένη για να φαίνεται σαν παιχνίδι, να είναι ελκυστική για τα παιδιά και παράλληλα να τα προετοιμάζει για την είσοδό τους στην κοινωνία.Στόχος μας είναι σε όποιο περιβάλλον και αν ζουν, όλοι οι νέοι να έχουν την ικανότητα να τα «βγάζουν πέρα» και να γίνουν «οι αρχιτέκτονες της δικής τους ανάπτυξης» ως άτομα, τα οποία είναι:

Αυτόνομα, ικανά να επιλέγουν και να ελέγχουν την προσωπική και κοινωνική ζωή τους ως άτομα και ως μέλη της κοινωνίας.Υποστηρικτικά, ικανά να δείχνουν ενδιαφέρον για τους άλλους, να ενεργούν μαζί τους και για αυτούς και να μοιράζονται τις ανησυχίες τους.Υπεύθυνα, ικανά να αναλαμβάνουν τις ευθύνες για τις πράξεις τους, να δεσμεύονται και να ολοκληρώνουν ό,τι έχουν αναλάβει.Αφοσιωμένα, ικανά να διεκδικούν, με σεβασμό σε αξίες, ιδανικά και να ενεργούν σύμφωνα με αυτά.Διαβάστε επίσης τη σελίδα μας Τι είναι Προσκοπισμός καθώς και το Μήνυμα του Αρχηγού Συστήματος ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Κάθε πότε γίνονται οι δράσεις των Προσκόπων; Που γίνονται; Πόσο διαρκούν;

Η Αγέλη συναντιέται κάθε Σάββατο, είτε στη λέσχη είτε σε κάποιο μέρος που έχει κανονιστεί να επισκεφτεί (π.χ. μουσείο, θέατρο, πάρκο). Οι δράσεις της διαρκούν περίπου 2 ώρες. Το ίδιο ισχύει και για την Ομάδα.

Μπορεί να έρθει το παιδί μου δοκιμαστικά;

Φυσικά! Μπορεί να συμμετέχει σε 1-2 συγκεντρώσεις , φυσικά χωρις συνδρομή , όχι όμως εκδρομές ( ημερήσιες , διήμερες , τριήμερες , μεγάλες δράσεις ) και αυτό για λόγους ασφάλισης και ασφάλειας) πριν την εγγραφή.

Μπορώ σαν γονέας να συμμετέχω στον Προσκοπισμό;

Βέβαια και ναι! Μπορείτε να συμμετέχετε στην Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης του 5ου Συστήματος Προσκόπων Βεροιας, όπου μαζί με άλλους γονείς και φίλους του Συστήματος παρέχετε ουσιαστική υποστήριξη, την οποία χρειαζόμαστε. Διαβάστε επίσης , τι είναι Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαραστασης ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Τι θα κερδίσει το παιδί μου στους Προσκόπους;

Ο Προσκοπισμός, συμβάλλοντας στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών, μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να αναπτύξει τις δεξιότητές του, να κοινωνικοποιηθεί και να αποκτήσει νέους φίλους. Στους προσκόπους το παιδί σας θα αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και υπευθυνότητα. Παράλληλα, το παιδί σας έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε διάφορες δραστηριότες αποκτώντας χρήσιμες γνώσεις και εμπειρίες ζωής.

Από ποια ηλικία μπορεί το παιδί μου να γίνει Πρόσκοπος;

Πρόσκοπος μπορεί να γίνει κανείς από την ηλικία των 7 ετών, οπότε και εντάσσεται στην Αγέλη Λυκοπούλων.

Μπορώ να εγγράψω το παιδί μου στους Προσκόπους ακόμα και αν καταγόμαστε από άλλη χώρα;

Φυσικά! Ο Προσκοπισμός είναι ανοιχτός σε όλους, χωρίς διακρίσεις φυλής, εθνικότητας, πίστης.

Οι Πρόσκοποι φορούν κάτι συγκεκριμένο;

Ναι, οι πρόσκοποι φορούν την προσκοπική στολή η οποία προσαρμόζεται ανάλογα με τη δράση στην οποία συμμετέχουμε. Αυτό που πάντα έχουμε μαζί μας είναι το προσκοπικό μας μαντήλι ! Η στολή μας διαφοροποιείται ανάλογα με το τμήμα στο οποίο δραστηριοποιούμαστε. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τι περιλαμβάνει η στολή κάθε τμήματος καθώς και μία σχετική εικόνα για να ξέρετε που θα ράβεται κάθε σήμα. Μην ξεχνάτε, όσα σήματα δεν τα πήρατε κατά την αγορά της στολής, απονέμονται από τον Αρχηγό του τμήματος.
Περισσότερα για την στολή μας μπορείτε να δείτε ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Είμαι άνω των 18 ετών, μπορώ να γίνω Πρόσκοπος;

Φυσικά! Ο προσκοπισμός αφορά και παιδιά και νέους. Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν μπορείς να γίνεις ενήλικο στέλεχος, υποστηρίζοντας το προσκοπικό έργο με διάφορους τρόπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Σε περίπτωση που δεν έχετε καλυφθεί πλήρως απο τις παραπάνω απαντήσεις ,
επικοινωνήστε με την Αρχηγό του Συστήματος κ.Παντελίδη Ανέστη στο τηλέφωνο 6946307733 , ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας – εγγραφής που που θα βρείτε ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ και εμείς θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας