Η καλή πράξη του Πάσχα : Δίνουμε αίμα , δίνουμε Ζωή

0
1299

Τον τελευταίο καιρό όλη η ανθρωπότητα δοκιμάζεται. Δοκιμάζεται στις αντοχές της, στην πειθαρχία της, στο δόσιμο και στην υπομονή της. Σε έναν κόσμο που δείχνει να παραλύει, υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο μέρος του, που αντιστέκεται σθεναρά. Νέοι σε όλον τον κόσμο, κάθε ηλικίας που φορούν το Προσκοπικό μαντήλι, και έχουν δώσει την ίδια υπόσχεση, δηλώνουν την παρουσία τους για άλλη μια φορά με προσφορά. Κάθε είδους προσφορά.

Αυτή τη φορά σειρά είχε η αιμοδοσία. 

Βαθμοφόροι ( παλαιοί και νέοι ) καθώς και γονείς των μελών του 5ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας την Μ.Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 πραγματοποίησαν την Καλή Πράξη του Πάσχα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία ( λόγω των έκτακτων επιδημιολογικών μέτρων ) του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας , στέλνοντας το μήνυμα του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς στις δύσκολες ημέρες που περνάμε . 

5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας καλεί ΟΛΟΥΣ τους συμπολίτες μας να βοηθήσουν να εξαπλωθεί η αγάπη και η αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη . Είναι μόνο 10 λεπτά από τον χρόνο τους , αλλά η αξία της πράξης ανεκτίμητη . Μια μονάδα αίματος μπορεί να σώσει τρεις ζωές ! Κάντε την καλή Πράξη 

Όταν κάθε 15 μέρες μεταγγίζομαι , δεν ζητώ διαβατήριο ή ταυτότητα του εκάστοτε αιμοδότη . Δεν ζητώ να μάθω τα πολιτικά πιστεύω του . Δεν ζητώ τίποτα , από όλα αυτά . Κάθε φορά που μεταγγίζομαι , ευχαριστώ τον άγνωστο εθελοντή αιμοδότη , γιατί χωρίς εκείνον , δεν θα είχα κάνει όλα όσα έκανα , γιατί δεν θα ζούσα , ζω μια ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ . Κι η ζωή είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ – ΜΑΓΙΚΗ , ακόμα κ μέσα από τις δυσκολίες.

Για όλους τους ανθρώπους το αίμα είναι πολύτιμο . Για μερικούς όμως είναι και αναγκαίο ! Η αιμοδοσία είναι από τα σημαντικότερα δώρα , τα οποία μπορεί να χαρίσει ένας άνθρωπος σε κάποιον άλλον . 

Με Προσκοπικούς Χαιρετισμούς,
Παντελίδης Ανέστης
Αρχηγός 5ου Συστήματος