Μέναμε σπίτι ασφαλείς – υπόθεση αντι-κοροναϊκή!

0
1472

Οι συγκεντρώσεις μπορεί να μπήκανε στον “πάγο” λόγω Corona Virus αλλά η 5η Ομάδα Προσκόπων Βέροιας συνεχίζει τις συγκεντρωσεις με διαφορετικό τρόπο .Έτσι λοιπόν χωρίς να είμαστε στην λέσχη μας για εμάς το παιχνίδι δεν σταματάει . Παίζουμε και εκπαιδευόμαστε δημιουργικά χωρίς να είμαστε κοντά . Δράση λοιπόν από το σπίτι και επικοινωνία μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης πάντα με ασφάλεια κατά την πλοήγηση μας

Πρώτη (1η) Διαδικτυακή αποστολή Λυκοπούλων (Τεχνικών – Καλιτεχνικών  Απαιτήσεων κατασκευή- απομιμηση-ζωγραφια κορονωϊού) 23/3/2020.

Δεύτερη (2η) Διαδυκτιακή αποστολή Λυκοπούλων (Πατριδογνωσία – συλλογή πληροφορίων για την επανάσταση των Ελλήνων 1821 μέχρι η Ελλάδα να γίνει ανεξάρτητο κράτος, κατασκευή ελληνικής σημαίας, εξεύρεση φωτογραφιών παρελάσης Λυκοπούλων και γονέων ή συγγενών)  25/3/2020

Συμμετοχή στην «Ώρα της Γής» 28/3/2020 στις 20.30

Η Ημέρα της Γης γίνεται ψηφιακή με 24 ώρες δράσης . Η Ημέρα της Γης γίνεται ψηφιακή με 24 ώρες δράσης . Οι Πρόσκοποι είναι πρωτεργάτες της προστασίας της , με ποικίλους τρόπους .

30/3 Τρίτη (3η)’ Διαδικτυακή Αποστολή Λυκοπούλων (μουσική – καλλιτεχνική αποστολή (κατασκευή “του κουτιού των συναισθημάτων “με ταυτόχρονη τοποθέτηση όλων των συναισθημάτων των παιδιών (γράμματα ή ζωγραφιές)

2/4 Τέταρτη (4η) Διαδυκτιακή Αποστολή Λυκοπούλων – βραδιά καραοκε. (Διοργάνωση γιορτής όλης της οικογένειας)

JOTI Special Edition 2020” 3-5/04/2020

Μένουμε σπίτι ασφαλείς με Προσκοπισμό από το σπίτι με JOTI – Special Edition 3-5 Απριλίου 2020 . Το “JOTI Special Edition 2020” https://www.jotajoti.info/ είναι ένας ασφαλής χώρος που συνδέει τους Προσκόπους από όλο τον κόσμο , σε μια εποχή που έχουμε μεταφέρει κάθε δραστηριότητα , σχολική , εξωσχολική και προσκοπική , μέσα στο σπίτι . Συνδεθείτε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή webchat μέσω των σελίδων του Scoutlink https://webchat.scoutlink.net/ ( κανάλι #Greek ) χωρίς οποιαδήποτε εγκατάσταση προγράμματος

06/04/2020 και ώρα 18.00 η πρώτη μας διαδικτυακή συγκέντρωση με συστήματα της Αθήνας, της Χαλκίδας και της Θεσσαλονίκης!!!Μια υπέροχη εμπειρία, με καινούργιες γνωριμίες και πολλά παιχνίδια!!!

Διαδικτυακή εκπαίδευση «Σχεδίαση διαδρομής για πλοήγηση στο βουνό με τεχνικά μέσα». 11/04/2020

To Σάββατο 11 Απριλίου οι Βαθμοφόροι , τα μέλη της Ε.Κ.Σ. του Συστήματος μας καθώς και παλαιοί βαθμοφόροι μας (1992-2015 ) συμμετείχαν μαζί με μέλη της Ε.Π.Π.Βεροίας και εν’ ενεργεία στελέχη των Προσκόπων της Βέροιας στην διαδικτυακή εκπαίδευση που διοργάνωσε η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Βέροιας , με την πολύτιμη βοήθεια του εισηγητή κ.Μάινου Κώστα έμπειρος ορειβάτης με πάρα πολλές αναβάσεις σε όλα τα βουνά της Ελλάδας , στα μεγαλύτερα των Βαλκανίων , Άλπεις κ.ά.

Το θέμα της πρωτότυπης αυτής διαδικτυακής εκπαίδευσης ήταν « Η σχεδίαση διαδρομής για πλοήγηση στο βουνό με τεχνικά μέσα». Ευχαριστούμε τον Αρχηγό της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Βέροιας κ.Νίκο Ουσουλτζογλου καθώς και τον ορειβάτη κ.Μάινο Κώστα.
         

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ , συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου !!! Με τη συμμετοχή στην συγκεκριμένη δράση συμβάλουμε στην εφαρμογή του Στόχου 4: ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ .

Πανελλήνιο Παιχνίδι «Γίνε κι εσύ 110 χρόνων!» 12/04/2020 – 12:00πμ.

Μένουμε Σπίτι και το ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία 110 χρόνων για το κάθε Προσκοπικό Τμήμα δεν σταματάει , αλλά μπορεί να πραγματοποιείται εύκολα και πρωτότυπα ακόμα και στην τρέχουσα περίοδο . Την Κυριακή 12 Απριλίου στις 12:00πμ η 5η Αγέλη Λυκοπούλων Βέροιας συμμετείχε στο Πανελλήνιο Παιχνίδι «Γίνε κι εσύ 110 χρόνων!» μαζί με τις Αγέλες Λυκοπούλων του 1ου Συστήματος Προσκόπων Φιλοθέης , 4ου Συστήματος Προσκόπων Χαλκίδας , 7ου Συστήματος Τ.Ε Αγίου Δημητρίου – Εξοχής τα οποία αξιοποίησαν το διαδίκτυο για την εξ’ αποστάσεως προσκοπική συγκέντρωση και επικοινωνία μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης , πάντα με ασφάλεια κατά την πλοήγηση των μελών μας . Τα Λυκόπουλα γνωρίστηκαν μεταξύ τους , έπαιξαν παιχνίδια ,τραγούδησαν , μάθανε νέες γνώσεις και δώσανε ραντεβού για την επόμενη συνάντηση τους . Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους και όλους τους βαθμοφόρους των τμημάτων που συνεργάστηκαν μαζί μας

Κάναμε μαζί την καλή Πράξη του Πάσχα – Δίνοντας αίμα!!! 15/04/2020

Βαθμοφόροι (παλαιοί και νέοι) καθώς και γονείς των μελών του 5ου Συστήματος Προσκόπων Βεροίας την Μ.Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 πραγματοποίησαν την καλή Πράξη του Πάσχα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία(λόγω των έκτακτων επιδημιολογικών μέτρων) του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας, στέλνοντας το μήνυμα του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς στις δύσκολες ημέρες που περνάμε.

Με Προσκοπικούς Χαιρετισμούς,
Παντελίδης Ανέστης
Αρχηγός 5ου Συστήματος