Συναρπαστική εικονική ξενάγηση 360˚, στους χώρους του Μουσείου Μπενάκη

0
1082

Ο Αριστοτέλης είχε πει ότι “Ο σκοπός της τέχνης δεν είναι να αναπαραστήσει την εξωτερική εμφάνιση των πραγμάτων, αλλά την εσωτερική τους σημασία”.

Σάββατο 19 Δεκεμβριου 2020 – 5η Ομάδα Προσκόπων Βέροιας – ώρα 17:00 και … Πνευματική Καλλιέργεια με το θέμα όπως πάντα πρωτότυπο και μια συναρπαστική εικονική ξενάγηση 360˚ στους χώρους του Μουσείου Μπενάκη.

Εξερευνώντας τις συλλογές του Μουσείου, παρακολουθήσαμε φιλμ μικρής διάρκειας που παρουσίαζε τα σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου.

Συνεχίσαμε με τη συλλογή Ιστορικών Κειμηλίων του Ελληνικού πολιτισμού και κάναμε μια ιδιαίτερη “στάση” στα εκθέματα στον τρίτο όροφο του Μουσείου στις «Μορφές και γεγονότα από της Ελληνικής Επανάστασης».

Και τελειώσαμε την περιήγησή μας στην πινακοθήκη του Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα που αποτελεί δωρεά του μεγάλου έλληνα ζωγράφου στο Μουσείο Μπενάκη, ως παράρτημα του, όπου θαυμάσαμε τις πανέμορφες και ιδιαίτερες δημιουργίες.

Θερμά συγχαρητήρια στο επιτελείο της 5ης Ομάδας Προσκόπων Βέροιας κ.Τόκα Παύλο και κ.Τσιφινδάρη Γεωργία για την πρωτότυπη και εκπαιδευτική αυτή δράση.

Παντελίδης Ανέστης
Αρχηγός 5ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας