Ολοκληρώθηκε και φέτος η κατασκήνωση της 5ης Ομάδας Προσκόπων Βεροίας στο Προσκοπικό Κέντρο Καστανιάς Βερμίου από 22 Ιουλίου έως 29 Ιουλίου 2019.Οι πρόσκοποι και προσκοπίνες μας, γέμισαν με τις χαρούμενες φωνές, τα τραγούδια και τα παιχνίδια τους ,τις όμορφες πλαγιές του Βερμίου.

Στην φετινή κατασκήνωση πήραν μέρος 14  Πρόσκοποι ( 11-15 ετών ) με  Αρχηγό τον κ. Τσορπατζιάν Αντώνη και επιτελείο τους βαθμοφόρους-ανιχνευτές: κ.Βουγιούκα Ανδρέα κ.Ιορδανίδη Γιώργο, κ.Κιοσέογλου Αβραάμ , κ.Μπογιατζή Γιάννη και την κα Παπαδημητρίου Άρτεμης.

Το επιτελείο ήταν, ουσιαστικά, οι αρχηγοί μιας μεγάλης οικογένειας που με σύμμαχο τον καλό καιρό έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά τους -μέσα από ένα πρόγραμμα γεμάτο δραστηριότητες- να περάσουν δέκα φανταστικές ημέρες μέσα στην φύση , μακριά από τις τηλεοράσεις τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών και τα κινητά τηλέφωνα.

Σε μία δύσκολη χρονιά, για την κοινωνία μας, οι πρόσκοποι τήρησαν, όπως πάντα, την υπόσχεσή τους και οι μικροί κατασκηνωτές μας είχαν την ευκαιρία να μάθουν την έννοια τη ευγενούς άμιλλας, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση τους ,να ενταχθούν σε μικρές ομάδες, να αναπτύξουν τις αθλητικές και καλλιτεχνικές τους ικανότητες, να έρθουν σε επαφή με την φύση και να νοιώσουν το μέγεθος και το μεγαλείο της αλλά και να δοκιμάσουν τις αντοχές τους εφαρμόζοντας όλες τις προσκοπικές τους γνώσεις που αποκόμισαν κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Οι δραστηριότητες της φετινής κατασκήνωσης περιελάμβαναν : τουρνουά ομαδικών αθλημάτων , μεγάλα παιχνίδια με κώδικες , πεζοπορίες στην γύρω περιοχή ,εκπαίδευση πάνω στις προσκοπικές γνώσεις διαβίωσης στο ύπαιθρο (μεγάλες κατασκευές ανέσεων διαβίωσης με σχοινιά και καστανιές , μαγείρεμα στις βουνοκορφές της περιοχής κα) καθώς και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων αθλητικών και μη. Χάρη, λοιπόν, στην προσεκτική προετοιμασία του προγράμματος τα παιδιά γνώρισαν πρωτότυπες δραστηριότητες, όπως: το waterball, την αναρρίχηση αλλά και γνώρισαν τον έναστρο ουρανό μας μέσα από το «σεμινάριο» αστρονομίας. Μα ποιο πολύ από όλα γνώρισαν πολλά χρήσιμα πράγματα γύρω από τις συνήθειές τους, την ατομική υγιεινή τους αλλά και τη ζωή τους στη φύση.

Το βράδυ της τελευταίας ημέρας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη «Πυρά Λήξης της Κατασκήνωσης» όπου σατιρικά σκετς – τραγούδια βγαλμένα μέσα από την ζωή της κατασκήνωσης έδωσαν ένα χαρούμενο φινάλε στην κατασκήνωση μας .

Κανείς δεν κατάλαβε πως πέρασαν σχεδόν έξι (6) ημέρες και το βράδυ της 29 Ιουνίου τα παιδιά γύρισαν πίσω έχοντας μαζί τους όχι μόνο μια απλή αναμνηστική μαντίλα της κατασκήνωσης αλλά αμέτρητες αναμνήσεις από τη ζωή στη φύση, τη ζωή στο δάσος με όλες τις δραστηριότητες, τα αστεία και τα τραγούδια από το πρωί ως το βράδυ. Έχοντας αξέχαστες αναμνήσεις από την προσκοπική κατασκήνωση, από…. την προσκοπική ζωή!!!

ΕΥΧΑΡΗΣΤΗΡΙΟ


Το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση της Κατασκήνωσης της 5ης Ομάδας από 24 Ιουνίου έως 29 Ιουνίου 2019 στην Καστανιά Ημαθίας και ιδιαίτερα τους εξής :


• κ. Βρέσκα Γιώργο
• κ. Βουτσικίδη Πάρι
• κ. Βουγιούκα Κωνσταντίνο
• Τις κ.Παντελίδου Όλγα η οποία προσέφερε για πολλοστή φορά αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.
• Τον κ.Κελεπούρη Μίλτο
• Το Αρτοποιείο «Χονδραντώνη Κωνσταντίνου» – Πλουτάρχου 20 – Βέροια
• Το βιβλιοπωλείο «Προμηθέας» Θερμοπυλών 9 – Βέροια
• Την εταιρεία εμπορίας κρέατος «ΥΙΟΙ Γ ΓΑΛΙΚΑ ΟΕ» θέση Τούμπα – Βέροια

Αν θέλεις και εσύ να χαρείς και να ζήσεις αξέχαστες προσκοπικές στιγμές από κοντά , νέες δράσεις σε μέρη που δεν πάνε οι άλλοι , σε μέρη που ίσως να μην πας ποτέ , σε μέρη που θα θυμάσαι για πάντα , τότε δεν έχεις παρά να επισκεφτείς την λέσχη μας στην οδό Γοργοποτάμου 7 κάθε Σάββατο 12:00-14:00 και 17:00-20:00 ή στο τηλ 2331062821 ή να επισκεφτείς την ιστοσελίδα μας στο www.proskopoi.gr ή να στείλεις email στο info@proskopoi.gr

Παντελίδης Ανέστης
Αρχηγός 5ου Συστήματος
Προσκόπων Βέροιας