Κατασκήνωση 5ης Αγέλης : Οι Γαλάτες ταξίδεψαν στο χωριό τους

0
1705

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 και οι Γαλάτες μας προσκαλούν να ταξιδέψουμε στο χωριό τους . Έτσι λοιπόν τα Λυκόπουλα της 5ης Αγέλης Βεροίας ξεκινούν την επίσκεψη τους στο ανυπότακτο χωριό των Γαλατών την «ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΒΕΡΜΙΟΥ» όπου μας υποδέχονται με χαρά οι γνωστοί μας σε όλους Γαλάτες.

Ήταν όλοι πραγματικά χαρούμενοι που βρεθήκανε μαζί μας!!! Πρώτα απ’όλα παίξαμε ώστε να γνωριστούμε μεταξύ μας και να γνωρίσουμε ποιοι θα είναι οι συνοδοιπόροι μας σε αυτό το μοναδικό και μαγικό ταξίδι. Μετά ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε το χωριό και τους χώρους που θα μας φιλοξενούσαν. Τα παιδιά έτρεχαν πίσω από τους ήρωες μας και επισκέφθηκαν κάθε σημείο του Γαλατικού χωριού, από τις «Γεύσεις της Μιμίνας» (μαγειρείο) μέχρι στο «Ότι ζητείς θα το βρεις στου Αυτοματίξ» (αποθήκη υλικών) και στο «Ωδείο» του Κακοφονίξ (χώρος πυράς).

Η μέρα κυλάει υπέροχα και όλοι προετοιμάζονται για το γαλατικό μεσημεριανό τσιμπούσι, αλλά ξαφνικά από το πουθενά , κάτι φωνές ακούγονται!!! Ένας καταϊδρωμένος και κατακόκκινος Γαλάτης έρχεται προς το μέρος μας και λέει «Καταστροφή!!! Οι Ρωμαίοι απήγαγαν τον Πανοραμίξ» και όλοι μεμιάς σκεφτήκαμε ότι οι Ρωμαίοι απήγαγαν τον Πανοραμίξ για να φτιάξει μαζικό ζωμό για εκείνους !!!!!

Ένα ταξίδι περιπέτειας ξεκινάει σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο για να βρούμε που έχουν φυλακίσει οι Ρωμαίοι τον Πανοραμίξ. Ο Αστερίξ και Οβελίξ με την βοήθεια των λυκοπούλων ξεκινάνε με πρώτο σταθμό του ταξιδιού τους το Παρίσι όπου τα παιδιά μάθανε να κάνουνε τρουφάκια με έναν παγκοσμίου φήμης σεφ

Την επόμενη ημέρα ακολούθησε η επίσκεψη τους στην Αίγυπτο όπου τα παιδιά με την βοήθεια του Αυτοματίξ ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και φτιάξανε τις δικές τους γαλατικές στολές με το δικό τους στυλ και χαρακτήρα. Η επίδειξη των στολών έγινε κάτω από τον έναστρο ουρανό!!!

Επόμενος σταθμός μας την τρίτη ημέρα της κατασκήνωσης το νησί της Αφροδίτης (πρώτη ημέρα νερού) όπου το πρωί τα παιδιά έπαιξαν με τις νεροτσουλήθρες και διάφορα άλλα παιχνίδια με νερό ενώ υπήρξε και βραδιά θεματικής ταινίας για την χαμένη «Ατλαντίδα».

Τέταρτη ημέρα της κατασκήνωσης και μέσα στο δάσος ακούγονται Ρωμαϊκές φωνές. Όλοι τρέχουνε μήπως και τους προλάβουνε αλλά το μοναδικό που βρίσκουνε είναι ένα στοιχείο… ότι πάνε στην Γηραιά Αλβιώνα … Το σίγουρο είναι ότι δεν θα τους αφήσουμε να γλυτώσουν έτσι εύκολα!!!

Βρετανία ετοιμάσου για την επίσκεψη μας …Ρωμαίοι ετοιμαστείτε και εσείς!!! Ξεκινάμε πορεία από το κατασκηνωτικό μας Κέντρο μέχρι το πυροφυλάκιο και όλοι προσπαθούσαν να αποτυπώσουν το τοπίο που έβλεπαν στο χαρτί .Το απόγευμα ακολουθούν και πάλι παιχνίδια του νερού.

Τελευταία μέρα ο Αστερίξ και ο Οβελίξ με τα λυκόπουλα έφτασαν στην Ελλάδα. Εκεί έμαθαν να φτιάχνουν χωριάτικη σαλάτα και τζατζίκι και ετοίμασαν σκετσάκια για την πυρά λήξης που ακολουθούσε το απόγευμα του Σαββάτου. Εκεί οι γονείς θα πάρουν μια πολύ μικρή γεύση από τις περιπέτειες που πέρασαν τα παιδιά τους. Εκεί όλοι μαζί -μικροί και μεγάλοι- βρέθηκαν στην πυρά, για το «αντίο» και για την «καλή αντάμωση» τον Σεπτέμβριο για την έναρξη της νέας προσκοπικής χρονιάς.

ΕΥΧΑΡΗΣΤΗΡΙΟ

Το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βεροίας θα ήθελε να ευχαριστήσει για την πολύτιμη βοήθεια τους στην πραγματοποίηση αυτής της υπέροχης κατασκήνωσης:

• Τον Αρχηγό κ.Τσορμπατζιάν Αντώνη και τους υπαρχηγούς κ.Στεργιόπουλο Στέφανο και την κ.,Παπαδημητρίου Άρτεμη.
• κ. Βουγιούκα Κωνσταντίνο
• κ. Βουγιούκα Πέτρο
• κ. Καδόγλου Σταυρο
• κ. Νούσιο Αντώνιο
• κ. Παντελίδου Όλγα
• κ.Στάντζο Αθανάσιο
• κ.Χονδραντώνη Δημήτρη

Παντελίδης Ανέστης
Αρχηγός 5ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας