Γιατί να κάνεις το παιδί σου Πρόσκοπο

0
1514

Όλες οι μαμάδες, κάθε Σεπτέμβριο ψάχνουμε για τις δραστηριότητες που θα ασχοληθούν τα παιδιά μας. Τα αθλήματα, τα μουσικά όργανα και οι ξένες γλώσσες βρίσκονται ψηλά στην λίστα προτίμησης στο μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών. Εκείνο που δεν είναι στα δημοφιλή ενώ κατα την γνώμη μου θα έπρεπε είναι ο Προσκοπισμός. 

Όλες οι μαμάδες, κάθε Σεπτέμβριο ψάχνουμε για τις δραστηριότητες που θα ασχοληθούν τα παιδιά μας. Τα αθλήματα, τα μουσικά όργανα και οι ξένες γλώσσες βρίσκονται ψηλά στην λίστα προτίμησης στο μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών. Εκείνο που δεν είναι στα δημοφιλή ενώ κατα την γνώμη μου θα έπρεπε είναι ο Προσκοπισμός. 

Η δική μου μαμά παλιότερα …(στα παιδικά μου χρόνια) μαζί με το Κατηχητικό με πήγε και στους Πρόσκοπους για πολύ λίγο, και μόνο θετικές αναμνήσεις έχω να θυμάμαι..

Σίγουρα, όλοι έχουμε από έναν γνωστό που κάποτε ήταν Λυκόπουλο ή Πρόσκοπος. Για την ιστορία να σας πω ότι οι David Beckham, Nelson Mandela, Harrison Ford, Steven Spielberg, Walt Disney, Bill Gates, Paul McCartney, Daniel Radcliffe (o Harry Potter), Madonna, Bear Grylls και οι δικοί μας.. Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, Άκης Πετρετζίκης, Χρήστος Φερεντίνος, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Τάσος Αρνιακός και αρκετοί πολιτικοί ήταν Πρόσκοποι στα νιάτα τους και κάποιο και στα γηρατειά τους!

Κάτι θα ξέρουν!

Στους προσκόπους το παιδί σας, μέσα από το παιχνίδι και τη ζωή σε μία παρέα συνομηλίκων, θα μάθει να οργανώνεται σε βασικά θέματα, που για να μην κρυβόμαστε, στο σπίτι έχουν γίνει επικοί τσακωμοί γι αυτά, όπως: πλένω το πιάτο μου για να φάω, τακτοποιώ τα ρούχα μου, θυμάμαι να πάρω φακό μαζί μου, για να βλέπω το βράδυ και άλλα τέτοια τόσο απλά αλλά θαυματουργά. Και αν μετά από καμιά εκδρομή επιστρέψει και τρώει όλο του το σπανακόρυζο που δεν ήθελε να το δει και στο τέλος πάει και το πιάτο στο νεροχύτη, μην απορήσετε, όλα αυτά είναι αυτονόητα για έναν πρόσκοπο. Πολλοί παιδοψυχολόγοι και ειδικοί πάνω στην ανάπτυξη του παιδιού, προτείνουν ανεπιφύλαχτα τη συμμετοχή των παιδιών σε προσκοπικές δραστηριότητες, μιας και προάγουν τη σύμμετρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του αλλά και την ενασχόλησή του με αντικείμενα που βγάζουν στο φως κρυμμένες δεξιότητες και ικανότητες.

Στις μέρες μας, που η λέξη εθελοντής έχει γίνει συνώνυμο της μόδας, αναφέρω ότι οι Πρόσκοποι κάνουν πράξη τον εθελοντισμό, πάνω από 100 χρόνια στην Ελλάδα και περισσότερα ανά τον κόσμο. Είναι μία κίνηση νέων που αριθμεί εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο, δεμένα με αξιακούς δεσμούς υπό το πλαίσιο αρχών με στόχο στο να δημιουργηθούν πολίτες ενεργοί.

Δεν είναι τυχαία, η συνεργασία των Ελλήνων Προσκόπων με την ΑΘΗΝΑ 2004 και επίσης δεν είναι τυχαίο ότι πολλές εταιρίες team building έχουν βασιστεί σε προσκοπικά προγράμματα. Εάν σηκώσεις τα χαλάκια αυτών των εταιριών θα ανακαλύψεις ότι κρύβονται Πρόσκοποι.. Και για να μην μπερδευτούμε.. Εθελοντισμός σημαίνει ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ! Εθελοντισμός σημαίνει να κάνω κάτι που νιώθω για το καλό της κοινωνίας μέσω της προσωπικής προσφοράς.

Οι ενήλικες πρόσκοποι (Βαθμοφόροι), αφιερώνουν αρκετές ώρες σε εκπαιδεύσεις παιδαγωγικής φύσεως για να μπορέσουν να προσφέρουν στα παιδιά την εκπαίδευση μέσα από το παιχνίδι. Ο Ελληνικός Προσκοπισμός εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και χαρακτηρίζεται ως κίνηση που συμβάλλει στην ανάπτυξη του παιδιού μέσο ενός παιδαγωγικού συστήματος αξιών. Υποσυνείδητα μέσα από παιχνίδι περνάει στο παιδί ή έννοια του εθελοντισμού και της προσφοράς.

Από 7 ετών και δευτέρα δημοτικού έως … ΠΑΝΤΑ ένα από 300 Προσκοπικά Συστήματα τα οποία βρίσκονται σε ολόκληρη την Ελλάδα (bit.ly/scoutsfinder) σας περιμένουν για να βιώσει το παιδί σας το προσκοπικό παιχνίδι παρέα με 20000 ενεργούς έλληνες προσκόπους. Μοναδικές εμπειρίες ζωής, δεκάδες μαθήματα από παθήματα, φιλίες που έγιναν αέναες στο χρόνο και χιλιάδες εικόνες στο μυαλό μου…

ΝΑΙ να το στείλετε. 

Πηγή άρθρου : http://4moms.gr/

Αν θέλεις και εσύ να χαρείς και να ζήσεις αξέχαστες προσκοπικές στιγμές από κοντά , νέες δράσεις σε μέρη που δεν πάνε οι άλλοι , σε μέρη που ίσως να μην πας ποτέ , σε μέρη που θα θυμάσαι για πάντα , τότε δεν έχεις παρά να επισκεφτείς την λέσχη μας στην οδό Γοργοποτάμου 7 κάθε Σάββατο 12:00-14:00 και 17:00-20:00 ή στο τηλ 2331062821 ή να επισκεφτείς την ιστοσελίδα μας στο www.proskopoi.gr , σελίδα μας στο Facebook , προφίλ μας στο instagram ή στελνοντας email στο info[at[proskopoi.gr .

Επίσης χρήσιμες πληροφορίες μπορείς να βρεις στην αρχική μας σελίδα www.proskopoi.gr και στην επιλογή στα δεξιά ”περισσότερα”