Διήμερη εκδρομή Ομάδας στην Κουμαριά Βεροίας

0
189

Την πρώτη της εκδρομή, για την νέα Προσκοπική χρονιά, πραγματοποίησε η Ομάδα Προσκόπων μας, στην πανέμορφη Κουμαριά! Το πρωί του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου 2023 με πολύ καλή διάθεση συγκεντρωθήκαμε στον Πολιτιστικό Σύλλογο της Κουμαριάς “η ΝΤΟΛΙΑΝΗ”.

Μόλις τακτοποιηθήκαμε στον χώρο που θα μας φιλοξενούσε, ξεκίνησε αμέσως ένα μεγάλο παιχνίδι γνωριμίας με την περιοχή. Μετά το Ενωμοτιακό μαγείρεμα το μεσημέρι, ακολούθησαν εκπαιδεύσεις Προσκοπικής Τεχνικής (συνδέσεις, τοπογραφικές μετρήσεις κ.α.) καθώς και πολλά παιχνίδια και τραγούδια. Στο βραδινό παιχνίδι  η ομάδα κλήθηκε να βοηθήσει τον Πολικό Αστέρα να βρει την “χαμένη” ζώνη του Ωρίωνα, καθώς τα αστέρια αποφάσισαν να φύγουν από την θέση τους, και να επαναφέρει έτσι την τάξη στον έναστρο ουρανό.

Το πρωινό της Κυριακής 19/11 περιλάμβανε πορεία προς το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, αρκετό παιχνίδι, ομαδικό μαγείρεμα και τέλος μια δράση προσφοράς στο χώρο. Η εκδρομή αυτή ήταν σίγουρα κάτι που χρειαζόμασταν όλοι αφού θυμηθήκαμε την προσκοπική ζωή στη φύση!!.

Οι αναμνήσεις αξέχαστες, οι εμπειρίες μοναδικές και οι φωτογραφίες εδώ για να μας θυμίζουν για πάντα αυτό το Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο στην επιτυχή έκβαση της εκδρομής: – το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουμαριάς «Η Ντόλιανη» για την ζέστή τους φιλοξενία – Τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μησιάκα Δημήτριο – Την κ.Δανδέλη Άννα – Τον κ.Καριπίδη Αθανάσιο – Τον κ.Λυκοστράτη Δημήτρη – Την κ.Νικολαΐδου Αγγελική.