Παγιδευμένοι Πρόσκοποι στο τρένο

0
1200

Ένα διαδικτυακό , απρόβλεπτο και περιπετειώδες ταξίδι με το Orient Express που για πρώτη φορά το 1883 έβαλε μπροστά τις μηχανές και πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι ξεκινώντας από το αστραφτερό Παρίσι με κατάληξη την κοσμοπολίτικη Κωνσταντινούπολη σταματά λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ακινητοποιείται

Ένα διαδικτυακό , απρόβλεπτο και περιπετειώδες ταξίδι με το Orient Express που για πρώτη φορά το 1883 έβαλε μπροστά τις μηχανές και πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι ξεκινώντας από το αστραφτερό Παρίσι με κατάληξη την κοσμοπολίτικη Κωνσταντινούπολη σταματά λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ακινητοποιείται από μια χιονοθύελλα στη μέση του πουθενά από μια σπαρακτική φωνή :

Ο δολοφόνος βρίσκεται εδώ, μαζί μας. . .Είναι στο τρένο αυτή τη στιγμή. . .”.

Ο δολοφόνος είναι ένας από τους συνταξιδιώτες του. . . Ηρακλή Πουαρό, παγιδευμένος κι αυτός στο τραίνο, επιχειρεί να λύσει το μυστήριο. Μας καλεί λοιπόν για να τον βοηθήσουμε ώστε να εξιχνιάσουμε το μυστήριο.

Καθώς είμαστε μέσα στην κουκέτα μας ο χρόνος γυρνά στο μακρινό 1934, αρκετά χρόνια μετά την ίδρυση του Προσκοπισμού (1907). Σε αυτή την περίπτωση η Ομάδα Προσκόπων μας πρέπει να λύσει το μυστήριο!!!

Η σπουδαιότητα της αποστολής μας τεράστια και κάποιοι προσπαθούν να μας σταθούν εμπόδιο γιατί υπήρχε μία σημαντικότατη λεπτομέρεια !!! Ένας από την ομάδα μας ήταν ο ένοχος!!!

Τα οφέλη της προσπάθειας των προσκόπων μας ακόμη περισσότερα…

  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων ομαδικότητας, συνεργασίας και ενεργητικής ακρόασης.
  • Ανάπτυξη νοητικών δεξιοτήτων και εύρεση διαφορετικών τρόπων σκέψης για την επίλυση ενός προβλήματος.
  • Ανάπτυξη συγκέντρωσης και προσοχής.
  • Εκμάθηση διαχείρισης χρόνου και λειτουργίας υπό πίεση.
  • Ακολουθία κανόνων και οδηγιών και αναγνώριση της αξίας της για την επίτευξη του στόχου.
  • Αυτογνωσία και αυτοβελτίωση.

    Τι άλλο να ζητήσει κανείς ;

Ευχαριστούμε θερμότατα την Υπαρχηγό της 5ης Ομάδας Προσκόπων Βεροίας κ.Τσιφινδάρη Γεωργία για την δημιουργία του παιχνιδιού.

Παντελίδης Ανέστης

Αρχηγός 5ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας