Πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας για το νέο έτος

0
334

Το 5o Σύστημα Προσκόπων Βεροίας το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 έκοψε τη βασιλόπιτά του για το νέο έτος και έκανε ανασκόπηση των δραστηριοτήτων του για την χρονιά που πέρασε.

Η εκδήλωσή μας, που πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ όμορφο χώρο – την αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας ” Φιλοκτήμων Παπαδόπουλος”, ξεκίνησε με τις ευλογίες του Πανοσιολογιότατου Τιμόθεου Χαλκιά και την κοπή της πίτας. 

Ακολούθησαν οπτικές παρουσιάσεις σχετικά με την ιστορία αλλά και την σύγχρονη ταυτότητα του 5ουΣυστήματος Βεροίας.

Τα μέλη των τμημάτων μας έδωσαν μια ευχάριστη νότα στην εκδήλωση, τραγουδώντας αγαπημένα Προσκοπικά τραγούδια με την συνοδεία κιθάρας και έπειτα έγινε η παρουσίαση των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν  κατά την περσινή χρονιά.

Ο Αρχηγός του 5ου  Συστήματος κ. Παντελίδης Ανέστης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο παιδαγωγικό έργο των Βαθμοφόρων, στο πρόγραμμα που ακολουθούν, στην ανιδιοτελή και εθελοντική προσφορά τους και στην προσήλωσή τους στην διαπαιδαγώγηση και ψυχαγωγία των μελών μας.

Στην συνέχεια ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής μας Συμπαράστασης κ. Χονδραντώνης Γιώργος μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της ΕΚΣ κ. Καλογήρου Νικολάου ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, λόγω ανωτέρας βίας, στην εκδήλωση και ανέλυσε τον ρόλο της ΕΚΣ στην πραγματοποίηση του Προσκοπικού προγράμματος και κάλεσε όσους γονείς μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτήν. Η εκδήλωση έκλεισε με τις απονομές των σημάτων Αναγνωρίσεως Προσπάθειας  στα μέλη των τμημάτων μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών-Πολεοδομίας- Κτηματολογίου-Περιουσίας του Δήμου Βέροιας κ. Τσαχουρίδης  Αλέξανδρος ως εκπρόσωπος του Δήμου Βέροιας, που στέκεται πάντα αρωγός στις προσπάθειές μας, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας και παλαιός Πρόσκοπος κ. Πυρινός Δημήτρης, η Αρχηγός του 2ου Συστήματος Αεροπροσκόπων κ. Πιστοφίδου Αργυρώ μαζί με αντιπροσωπεία Βαθμοφόρων, ο Αρχηγός της Ενώσεως Παλαιών Προσκόπων Βέροιας κ. Ουσουτζόγλου Νίκος, ο Υπαρχηγός Δράσεών της κ. Τσέλιος Σωτήριος καθώς και αντιπροσωπεία μελών της Ένωσης, το μέλος της Ε.Κ.Σ.3ου Συστήματος κ. Μητάκου Γιάννα, το οποίο και εκπροσώπησε, ο αρχηγός του Προσκοπικού Κέντρου Καστανιάς κ. Καρατζίδης Κοσμάς, οι διατελέσαντες Περιφερειακοί Έφοροι Ημαθίας και Τοπικοί Έφοροι Βεροίας κ. Ταμπακόπουλος Κωνσταντίνος &  κ. Πυρινός Παύλος οι διατελέσαντες Αρχηγοί του 5ου Συστήματος Προσκόπων και τμημάτων του: κ.Γουναράς Χρήστος, κ. Ζερδαλή Λουίζα-Δέσποινα, κ. Κότσιφας Αντώνιος, κ. Μπλατσιώτης Δημήτρης, κ. Μωυσίδης Θόδωρος, κ. Τεγούσης Δημήτρης, κ. Τόκας Παύλος, κ. Τόλιος Δημήτρης, κ. Τσισμανίδης Κυριάκος, μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης καθώς και οι γονείς και τα παιδιά των τμημάτων μας.

Ευχαριστούμε τον Δικηγορικό Σύλλογο για την παραχώρηση της αίθουσας, και όσους εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία αυτή η εκδήλωση.