Κατασκήνωση Αγέλης και Ομάδας

0
575

Το χρονικό διάστημα 4 με 9 Ιουλίου 2022, η 5η Αγέλη Λυκοπούλων και η 5η Ομάδα Προσκόπων Βέροιας πραγματοποίησαν τις Κατασκηνώσείς τους στο φιλόξενο Προσκοπικό Κέντρο Καστανιάς. Η καλοκαιρινή μας απόδραση ξεκίνησε από το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα έναντι του Κορονοϊού.

Την πρώτη μέρα, η οποία είναι και η πιο δύσκολη σε μια Κατασκήνωση, με τις Εξάδες Λυκοπούλων να στήνουν μαζί με τους βαθμοφόρους τους σακιδιοθήκες και τις Ενωμοτίες Προσκόπων να φτιάχνουν πληθώρα κατασκευών ανέσεων υπαίθρου (σακιδιοθήκες, πετσετοθήκες, πύλες) με αγγλική σκαπανική. Το βράδυ όλοι μαζί απόλαυσαν την καθιερωμένη Πυρά έναρξης των Κατασκηνώσεων με σκετσάκια, τραγούδια και παντομίμα!!!

Η δεύτερη μέρα, ξεκίνησε με την επίσκεψη κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βεροίας στο Προσκοπικό Κέντρο, όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα ασφαλείας, όπως η πυρκαγιά και ο σεισμός. Έτσι μικροί και μεγάλοι λύσαμε τις απορίες μας και μάθαμε πως να προφυλάσσουμε τον εαυτό μας αλλά και τη φύση!!!Η υπόλοιπη μέρα ήταν γεμάτη με παιχνίδι, δημιουργική απασχόληση και πορείες στην γύρω περιοχή. Η Αγέλη μας πραγματοποίησε μια πορεία στο δάσος ενώ η ημέρα της Ομάδας έκλεισε με μια βραδινή πορεία, με σκοπό την παρατήρηση και την αναγνώριση των αστερισμών από το Πυροφυλάκιο της Καστανιάς.

Η τρίτη μέρα έφτασε!!! Water day για ολόκληρη την Κατασκήνωση, με την Ομάδα μας να παίζει μπουγέλο με την Αγέλη και έπειτα στην νεροτσουλήθρα όλοι μαζί!!! Γέλιο, χαρά και ομαδικότητα!!! Η τέταρτη ημέρα ξημέρωσε και η Ομάδα Προσκόπων, έπειτα από κατάλληλη προετοιμασία, ξεκίνησε την πορεία της προς τις ανεμογεννήτριες. Ακολουθήσαμε την πορεία μέσα από το χωριό, με πρώτη μας στάση την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά και στην συνέχεια τις Ανεμογεννήτριες. Η Αγέλη μας συνέχισε το πρόγραμμά της ακολουθώντας τον μύθο της Κατασκήνωσης (Super Ήρωες) που στόχος της ήταν να ενισχύσει την Αυτοπεποίθηση και την Αποφασιστικότητα των παιδιών, να γίνει βίωμά τους η Αγάπη για το περιβάλλον, να κατανοήσουν την έννοια της Εργατικότητας και της Προσπάθειας για την επίτευξη των στόχων, καθώς και την σημασία της Υπακοής.

Τις δύο τελευταίες ημέρες η βροχή προσπάθησε να χαλάσει το κέφι μας, αλλά δεν τα κατάφερε! Αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τις εγκαταστάσεις του Προσκοπικού Κέντρου, συνεχίσαμε το παιχνίδι αλλά και την ψυχαγωγία μας. Προβολή ταινιών, παιχνίδια σε εσωτερικό χώρο, τραγούδια με κιθάρα στο τζάκι και το κέφι μας αμείωτο!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ

Το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά για την ηθική και υλική τους συμπαράσταση, όλους όσους βοήθησαν, με οποιοδήποτε τρόπο, στην πραγματοποίηση των καλοκαιρινών κατασκηνώσεων 5ης Αγέλης και 5ης Ομάδας Προσκόπων Βεροίας :

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βεροίας και ιδιαίτερα τον αντιπύραρχο κ.Φουρλίγκα Νικόλαο.

Το Προσκοπικό Κέντρο Καστανιάς και ιδιαίτερα τον αρχηγό του κ.Καρατζίδη Κοσμά.

Τα ΚΤΕΛ Ν.Ημαθίας Α.Ε. και ιδιαίτερα τον κ.Μπούτση Γεώργιο.

Τον κ. Βουγιούκα Πέτρο

Τον κ. Καλογήρου Νικόλαο – Πρόεδρο ΕΚΣ 5ου Βεροίας

Τον κ. Κελεπούρη Μιχ. Μίλτο

Τον κ. Κυβεντίδη Γιώργο

Τον κ. Μίνδη Κωνσταντίνο

Την κ. Μπλατσιώτη Κατίνα

Την κ. Παντελίδου Όλγα

Τον κ. Παυλίδη Παύλο

Τον κ. Πολιτίκο Γ. Στυλιανό

Τον κ. Ρουμελιώτη Κώστα

Τον κ. Τόκα Αναστάσιο

Τον αρχηγό Πέϊο Χρήστο και το επιτελείο της κατασκήνωσης Λυκοπούλων: Λαμπριανίδου Ολίνα, Μαργαρίτη Σοφία και Πέϊου Γεωργία.

Την αρχηγό Τσιφινδάρη Γεωργία και το επιτελείο της κατασκήνωσης Προσκόπων: Βουγιούκα Χάρη, Γαλάνη Μαριάνα και Ιορδανίδη Γιώργο.

Παντελίδης Ανέστης

Αρχηγός 5ου Σ.Π. Βεροίας