Σώμα Ελλήνων Προσκόπων : Δυναμική υποστήριξη στους πληγέντες στην Εύβοια

0
1534

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων πιστό για ακόμα μια φορά στην υπόσχεση του :

Να βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση

Οι εθελοντές με τα λασπωμένα μαντήλια

Η Εύβοια για ακόμη μία φορά βρέθηκε στο επίκεντρο μίας τεράστιας φυσικής καταστροφής η οποία είχε δυστυχώς και την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Από την επόμενη ημέρα της καταστροφής ενεργοποιήθηκε η Κεντρική Διοίκηση των Ελλήνων Προσκόπων και δεκάδες Πρόσκοποι δήλωσαν έτοιμοι να βοηθήσουν. Παράλληλα, οι Πρόσκοποι επικοινώνησαν και συνεργάστηκαν με την Πολιτική Προστασία και τις Τοπικές Αρχές, ενισχύοντας τις συντονισμένες προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών.

Αναλυτικότερα, οι Έλληνες Πρόσκοποι, πράττοντας το καθήκον τους απέναντι στον συνάνθρωπο, από τις 10 Αυγούστου διέθεσαν πάνω από 100 μέλη της Προσκοπικής Κίνησης και προσέφεραν δεκάδες ώρες εθελοντικής προσφοράς στο Μπούρτζι, το Βασιλικό και τα Πολιτικά και σε μικρές ομάδες των 3-4 ατόμων ενίσχυσαν την δράση των Αρχών σε:

• Απεγκλωβισμό εισόδων αυλών των κατοικιών από «φερτά» υλικά 

• Καθαρισμούς οικιών και νοικοκυριών (οικοσκευής) και αυλών από λάσπες, «φερτά» υλικά κτλ 

• Στήριξη προς τους κατοίκους ιδίως τους ηλικιωμένους και ατόμων που χρήζουν ειδικής βοήθειας 

• Διανομή φαγητού και νερού  Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ήταν από τους πρώτους Οργανισμούς που βρέθηκαν εμπράκτως και άμεσα δίπλα στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφή, αποδεικνύοντας ότι η κοινωνική προσφορά και η αλληλεγγύη βρίσκεται στην καθημερότητα των μελών του. 

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ήταν από τους πρώτους Οργανισμούς που βρέθηκαν εμπράκτως και άμεσα δίπλα στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφή, αποδεικνύοντας ότι η κοινωνική προσφορά και η αλληλεγγύη βρίσκεται στην καθημερότητα των μελών του. 

Οι Πρόσκοποι υλοποιώντας αντίστοιχες πρωτοβουλίες και δράσεις θα βρίσκονται και τις επόμενες μέρες και για όσο χρειαστεί δίπλα στους πληγέντες και τις αρμόδιες αρχές.

Περισσότερα για το έργο των Προσκόπων μπορείτε να βρείτε στο www.gineproskopos.gr και στο www.scouts4sdgs.gr.  

Πηγή άρθρου : Σώμα Ελλήνων Προσκόπων