Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η 5η Ομάδα Προσκόπων Βέροιας θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα S.T.E.A.M. yourself with FLL το οποίο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζει να εμπνέει τους νέους να προσεγγίσουν τις επιστήμες μέσω του παιχνιδιού και της διασκέδασης . Είναι μια μοναδική ευκαιρία για νέους να γνωρίσουν έννοιες της Φυσικής , της Τεχνολογίας , της Μηχανικής, των Τεχνών και των Μαθηματικών μέσα από την κατασκευή και τον προγραμματισμό ρομπότ .

Συνολικά 33 ομάδες παιδιών 9 έως 16 ετών , με τη βοήθεια ενηλίκων εκπαιδευτών – μεντόρων θα κατασκευάσουν , θα προγραμματίσουν, θα ερευνήσουν. Στα πλαίσια του παγκόσμιου διαγωνισμού ρομποτικής , έρευνας και καινοτομίας FIRST® LEGO® LEAGUE , οι ομάδες θα επιλέξουν και θα επιλύσουν ένα πραγματικό πρόβλημα σχετικά με το διάστημα , όπου είναι και το φετινό θέμα του διαγωνισμού . Επιπλέον , θα κατασκευάσουν ένα αυτόνομο ρομπότ χρησιμοποιώντας τον εκπαιδευτικό εξοπλισμό LEGO® MINDSTORMS® EV3 .

Τα παιδιά μαθαίνουν να σκέφτονται σαν επιστήμονες . Το πρόγραμμα θα λάβει χώρα σε Ξάνθη και Βέροια , με την έμπρακτη υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα .Μικροί και μεγάλοι , όλοι μαζί συνεργάζονται προκειμένου να αναπτύξουν τόσο χρήσιμες επαγγελματικές δεξιότητες, όσο και αξίες ζωής που κάνουν την καινοτομία το καλύτερο μέσο για την απόκτηση της γνώσης .

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους προσκόπους μας καθώς και στον μέντορά μας Γιώργο Νικολαΐδη