Ολοκληρώθηκε για 21η χρονιά η συνάντηση παλαιών – φίλων [φωτο & βίντεο]

0
745

Τα χρόνια πέρασαν οι φιλίες όμως έμειναν . Είναι ευλογία να έχεις φίλους, είναι ευτυχία να κρατάς τους φίλους σου κοντά σου.

Ολοκληρώθηκε για 21η χρονιά η συνάντηση παλαιών – φίλων του 5ου Συστήματος Προσκοπων Βέροιας [φωτο & βίντεο]

Μια εκδρομή που γίνεται κάθε χρόνο…

Μια εκδρομή που όποιος την έχασε..έχασε!

Οι ετοιμασίες είχαν αρχίσει από καιρό. Η ομάδα εργασία της διοργάνωσης συζητούσε για αυτήν την εκδρομή εδώ και μήνες. Με ενθουσιασμό και αισιοδοξία κατά κύριο λόγο, μα και με έναν έκδηλο δισταγμό…

Θα έρθουν άραγε ; Αυτή η απορία μας βασάνιζε μήνες.. Ώσπου ήρθε η ώρα να διαψευστεί! Λίγες μέρες πριν την εκδρομή, ένας μετά τον άλλο, παλαιοί Βαθμοφόροι, Αρχηγοί και Πρόσκοποι, δήλωναν την συμμετοχή τους! Κάθε όνομα που έμπαινε στη λίστα, έφερνε και κάποιον άλλο μαζί, σαν μια αλυσίδα. Στο διαδίκτυο τα μηνύματα είχαν πάρει φωτιά. Νοσταλγίες, ετοιμασίες, ανυπομονησία..

Η μέρα δεν άργησε να έρθει. Σάββατο 03 Δεκεμβρίου 2022. Μέσα σε μια πανέμορφη ορεινή εικόνα, ένα μουντό τοπίο τυλιγμένο από πυκνή ομίχλη, που έκανε το χώρο να μοιάζει με κινηματογραφικό σκηνικό…καταφθάνανε ένας ένας στο Προσκοπικό Κέντρο. Χαμόγελα καρφιτσωμένα στο πρόσωπο, μαντήλια που ήθελαν καιρό να φορεθούν, αγκαλιές επανένωσης, φωνές χαράς και ενθουσιασμού γέμισαν την Καστανιά. Ήμασταν και πάλι εκεί, όλοι μαζί! Όπως παλιά..Πρόσκοποι διαφορετικών ηλικιών, βρεθήκαμε όλοι μαζί σε ένα γνώριμο χώρο. Κάποιοι συστηθήκαμε από την αρχή, κάποιοι ξανασυστηθήκαμε, μα γρήγορα γίναμε όλοι μαζί μια δυνατή παρέα γύρω από το τζάκι για ενα εορταστικό βραδινό που τα είχε όλα!!! Ψήσιμο, πλάκες, προσκοπικές αναμνήσεις, πειράγματα και πολύ μα πολύ γέλιο.

Όσοι τυχεροί είχαμε την άνεση του χρόνου, διανυκτερεύσαμε στο καταφύγιο.Την Κυριακή το πρωί κανένα ίχνος από το ξενύχτι πάνω μας!!! Φαίνεται πως στη χαρά δεν έχεις ανάγκη από ύπνο. Αφού φάγαμε τον καθιερωμένο πατσά και κάναμε τις προβλεπόμενες καθαριότητες πήραμε το δρόμο της επιστροφής κρατώντας μέσα τις ομορφιές του Βερμίου, τις πρωτόγνωρες εμπειρίες που ζήσαμε, το κέφι, το άφθονο γέλιο αλλά και την ανάμνηση μιας περιπέτειας τέτοιας, που μόνο ο Προσκοπισμός μπορεί να σου χαρίσει.

Παντελίδης Ανέστης

Αρχηγός Συστήματος