Ολοκληρώθηκε ο 1ος διαγωνισμός φωτογραφίας ”Χιονισμένη Βέροια”

0
1157

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας του 5ου Συστήματος Προσκόπων Βεροίας

Ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας που διοργάνωσε το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας με θέμα «Χιονισμένη Βέροια» ολοκληρώθηκε. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, αφού οι φωτογραφίες που διαγωνίστηκαν ξεπέρασαν τις 80!!! Η δράση έγινε με ασφάλεια και με υπευθυνότητα και οι φωτογραφίες απεικονίζουν στιγμές από τη γειτονιά, τις κοντινές βόλτες, την καθημερινότητα μας μέσα στο χιονισμένο τοπίο και τέλος να προβληθεί και να αναδεχθεί η γοητεία της χιονισμένης Βέροιας!!! Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο μέτρο του εφικτού καταφέρανε οι διαγωνιζόμενοι να προβάλλουνε πολλές και ποικίλες ομορφιές του τόπου μας.

Όλες οι συμμετοχές ήταν πολύ ιδιαίτερες και αυτό γιατί πάνω από όλα τραβήχτηκαν από τους συμμετέχοντες με αγάπη και θαυμασμό για την πόλη μας. Αξίζει όμως να σημειώσουμε ότι υπήρξαν αρκετές εντυπωσιακές φωτογραφίες, που δεν κατάφεραν να προκριθούν. Κάποιες από αυτές ξεχώριζαν, είτε για την αισθητική τους, είτε γιατί πρόβαλαν κρυμμένους θησαυρούς της Βέροιας ,όπως τα ξεχωριστά παραδοσιακά αρχοντικά της, είτε σημεία της καθημερινής ζωής. Η κριτική επιτροπή, που αποτελούνταν από 2 βαθμοφόρους κάθε τμήματος και ένα εξειδικευμένο άτομο στο χώρο της φωτογραφίας, επέλεξαν ανάμεσα σε αυτές που προκρίθηκαν.

Στην κριτική επιτροπή για τις ηλικίες Λυκοπούλων(ηλικίες 7-10 ετών) και των γονέων τους συμμετείχαν η Παπαδημητρίου Άρτεμις (Αρχηγός 5ης Αγέλης Λυκοπούλων) ο Στεργιόπουλος Στέφανος (Υπαρχηγός 5ης Αγέλης Λυκοπούλων και ερασιτέχνης φωτογράφος) και ο Στεργιόπουλος Χρήστος (Διαφημιστής –Φωτογράφος).

Διακρίθηκαν οι φωτογραφίες των παρακάτω συμμετασχόντων:


– Κωνσταντόγλου Γεσθημανής και της κ.Κοτούλη Δώρας (συμμετοχή Νο23)
– Πατρίκας Θάνου – κ.Πατρίκα Βαγγέλη (συμμετοχή Νο12)
– Καραγιάννη Γιώργου & Δημήτρη – κ.Σαπουνάκη Δέσποινας (συμμετοχή Νο 34 )

Στην κριτική επιτροπή για τους Προσκόπους(ηλικίες 10-15 ετών) συμμετείχαν ο Τόκας Παύλος (Αρχηγός 5ης Ομάδας Προσκόπων) η Τσιφινδάρη Γεωργία (Υπαρχηγός 5η Ομάδας Προσκόπων) και ο Στεργιόπουλος Χρήστος (Διαφημιστής –Φωτογράφος).

Διακρίθηκαν οι φωτογραφίες των παρακάτω συμμετασχόντων:

– Ελευθεριάδου Λουίζας (συμμετοχή Νο52)
– Ιωάννου Δάφνης (συμμετοχή Νο63)
– Μπούτση Χαράς (συμμετοχή Νο42)

Στην κριτική επιτροπή για τους Ανιχνευτές (ηλικίες 15-18 ετών) συμμετείχαν ο Στεργιόπουλος Στέφανος (Υπαρχηγός 5ης Αγέλης Λυκοπούλων ) ο Ιορδανίδης Γιώργος, (Υπαρχηγός 5η Ομάδας Προσκόπων) και η Τσιφινδάρη Γεωργία (Υπαρχηγός 5ης Ομάδας Προσκόπων).

Διακρίθηκαν οι φωτογραφίες των παρακάτω συμμετασχόντων:

– Ανανιάδου Γεωργίας (συμμετοχή Νο75)
– Μποβάκη Αδαμαντίας (συμμετοχή Νο 71)

Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν για τους Βαθμοφόρους συμμετείχαν ο υπογράφων Παντελίδης Ανέστης (Αρχηγός Συστήματος) ο Αστανάστας Ευτύχιος (Υπαρχηγός Συστήματος) και ο κ.Καλογήρου Νικόλαος (Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης 5ου Σ.Π.Β).

Διακρίθηκε η φωτογραφία της βαθμοφόρου Τσιφινδάρη Γεωργίας (συμμετοχή Νο83)

Ο διαγωνισμός επιδίωκε να ευαισθητοποιήσει τους νέους προκαλώντας τους να γίνουν δημιουργικοί και να καταγράψουν τον τρόπο που βλέπουν οι ίδιοι την φύση , την πόλη τους και το μέλλον.

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr Στόχος 11 Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες . Στόχος 17 Συνεργασία για τους Στόχους.

Παντελίδης Ανέστης
Αρχηγός 5ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας