Για 19η συνεχή χρονιά η συνάντηση παλαιών στελεχών του 5ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας

0
2276

Τα χρόνια πέρασαν οι φιλίες όμως έμειναν . Είναι ευλογία να έχεις φίλους, είναι ευτυχία να κρατάς τους φίλους σου κοντά σου.

“Nέοι φίλοι είναι σαν τ’ ασήμι, μα χρυσάφι είναι οι παλαιοί” (στίχοι από προσκοπικό τραγούδι).

Διεθνής ημέρα φιλίας , σήμερα ( 22/02 ) και στους Προσκόπους οι φιλίες είναι παντοτινές..

Οι παλαιοί βαθμοφόροι του 5ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας έζησαν την διασκέδαση με μια δυναμική απόδραση στο Προσκοπικό Κέντρο Καστανιάς το Σαββατοκύριακο 22-23 Φεβρουαρίου 2020.Αυτό που συναντήσαμε εκεί μας αποζημίωσε ε το παραπάνω… Μια πανέμορφη ορεινή εικόνα, ένα γνώριμο λευκό τοπίο τυλιγμένο σε πυκνή ομίχλη, που έκανε το χώρο να μοιάζει με κινηματογραφικό σκηνικό…και μας γύρισε δεκαετίες πίσω…

Η ώρα πέρασε γρήγορα και η ώρα της διασκέδασης έφτασε!!! Το σύνθημα για να βγει η ψησταριά για το παραδοσιακό… τσίκνισμα δόθηκε.Τα ηχοσυστήματα άρχισαν να παίζουν μουσική και το βράδυ δίπλα στο τζάκι περάσαμε ένα εορταστικό βραδινό, που τα είχε όλα όσα επιζητούσαμε: πλάκες, προσκοπικές αναμνήσεις, πειράγματα και πολύ μα πολύ γέλιο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την επόμενη ημέρα, γυρνώντας στη Βέροια, κρατήσαμε μέσα μας τις ομορφιές του Βερμίου, το ατελείωτο κέφι, το άφθονο γέλιο αλλά και την ανάμνηση μιας περιπέτειας τέτοιας, που μόνο ο Προσκοπισμός μπορεί να σου χαρίσει.

Πίσω όμως από κάθε επιτυχία μιας δράσης κρύβονται και κάποιοι, που με το δικό τους τρόπο βοήθησαν και τους οφείλουμε θερμότατες ευχαριστίες μέσα από την καρδιά μας.

Ευχαριστούμε θερμά :
• Το Ζαχαροπλαστείο «ΦΙΝΟ» και ιδιαίτερα τον κ.Μίνδη Κωνσταντίνο
• Τον Περιφερειακό Έφορο Κ. Μακεδονίας κ.Πιστοφίδη Ματθαίο
• Τον κ.Πετράκη Γιάννη

Αγάπησε τους φίλους σου και κάνε όσα πρέπει για να τους κρατήσεις κοντά σου …..όσα χρόνια και αν περάσουν….Είναι οι δικοί σου άνθρωποι…

Παντελίδης Ανέστης

Αρχηγός 5ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας