Πασχαλινή εκδρομή Αγέλης & Ομάδας

0
353

Το τριήμερο 26 με 28 Απριλίου η 5η Ομάδα Προσκόπων Βέροιας πραγματοποίησε την Πασχαλινή της εκδρομή. Η εκδρομή ξεκίνησε από το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, (όπου πριν την έναρξη πραγματοποιήθηκε rapid-test σε όλους τους συμμετέχοντες) με προορισμό το Προσκοπικό Κέντρο της Καστανιάς.

Την πρώτη μέρα, αφού τακτοποιήσαμε τα πράγματα μας και ύστερα από ένα παιχνίδι γνωριμίας χώρου και μπόλικη νέα γνώση, σειρά είχε “ο αγώνας F1”, όπου οι Ενωμοτίες κλήθηκαν να κατασκευάσουν, να διακοσμήσουν και να τρέξουν το “αμαξάκι” τους. Το βράδυ η Ομάδα μας, μαζί με την Αγέλη και την Κοινότητα του Συστήματος, έπαιξαν σε ένα τηλεπαιχνίδι που οργάνωσαν για όλους οι αρχηγοί των τμημάτων.

Την δεύτερη μέρα, οι Ενωμοτίες βρέθηκαν μπροστά σε προκλήσεις! Τους δόθηκαν φάκελοι μέσα στους οποίους υπήρχαν οι δοκιμασίες που έπρεπε να φέρουν εις πέρας, κατά την διάρκεια της ημέρας. Έτσι οι Ενωμοτίες κατασκεύασαν ένα μίνι χώρο κατασκήνωσης, ένα ανεμολόγιο, σχεδίασαν αστερισμούς και ανιχνευτικά, έγραψαν την κραυγή τους σε Μορς, έκαναν μετρήσεις και υπολογισμούς υψών και αποστάσεων, έφτιαξαν γλυκό και το πιο σημαντικό, έμαθαν να συνεργάζονται αρμονικά, για να καταφέρνουν να ολοκληρώνουν τις αποστολές τους.

Το απόγευμα, οι Ενωμοτίες παραβρέθηκαν στην πυρά λήξης της Αγέλης μας, όπου τραγούδησαν όλοι μαζί και το βραδάκι παρουσίασαν τις δράσεις, που πραγματοποίησαν κατά την διάρκεια της ημέρας, με βίντεο και φωτογραφικό υλικό. Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η βραδινή πορεία, με σκοπό την παρατήρηση και την αναγνώριση των αστερισμών.

Η τρίτη και τελευταία μέρα ξεκίνησε, και έπειτα από ένα καλό πρωινό, αρχίσαμε την πορεία μας. Η διαφορά που έκανε αυτή την εμπειρία ξεχωριστή, είναι πως η Ομάδα μας περπάτησε μέσα από το δάσος, ακολουθώντας το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4, καταλήγοντας στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά!

Με την επιστροφή μας στο Προσκοπικό Κέντρο και ακολουθώντας τα λόγια του ιδρυτή μας, προσπαθήσαμε να αφήσουμε τον χώρο λίγο καλύτερο από ό,τι τον βρήκαμε. Τέλος, κάναμε την αξιολόγηση του τριημέρου, κλείνοντας έτσι κι αυτή την εκδρομή μας.

Το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους βοήθησαν, με οποιοδήποτε τρόπο, στην πραγματοποίηση της εκδρομής αυτής: – Τα Αρτοεργαστήρια “Χονδραντώνη” (Μητροπόλεως 23 – τηλ. 2331073589) – Την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ – Το προσωπικό του ΚΑΠΗ Βεροίας (Βήμα Αποστόλου Παύλου) – Τον Αρχηγό του Προσκοπικού Κέντρου Καστανιάς κ. Καρατζίδη Κοσμά – Τα ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας Α.Ε. και ιδιαίτερα τον κ. Μπούτση Γεώργιο – Τον κ. Κελεπούρη Μιχ. Μίλτο – Τον κ. Τσέλιο Ιωαν. Σωτήριο – Τον κ. Χονδραντώνη Ιωαν. Γεώργιο – Την αρχηγό της δράσης κ.Τσιφινδάρη Γεωργία και το επιτελείο της δράσης κ. Κιοσεόγλου Αβραάμ και κ.Ιορδανίδη Γιώργο