Παιχνίδια

Μεγάλα Παιχνίδια σε μια εκδρομή , στην συγκέντρωση σε όλη την ζωή της Ομάδας . Παιχνίδια με στοιχεία γνώσεων ,κίνηση, δράση και πάνω από όλα το στοιχείο της Περιπέτειας που είναι τόσο απαραίτητη και τόσο πολύτιμη για το πρόγραμμα της Ομάδας μας.

Η περιπέτεια είναι το κατ’ εξοχήν “όχημα” στο Προσκοπικό Πρόγραμμα με το οποίο η Ενωμοτία συλλογικά αλλά και κάθε Πρόσκοπος ξεχωριστά θα ταξιδέψει στους δρόμους μιας ιστορίας.

Μιας ιστορίας στην οποία πρωταγωνιστής, είναι ο ίδιος.

Θα του δώσει την ώθηση εκείνη που χρειάζεται για να ακονίσει το μυαλό του, να λειάνει τις αιχμηρές γωνίες της προσωπικότητάς του αλλά και να αναπτύξει τις αρετές εκείνες που απαιτούνται προκειμένου συλλογικά και συναγωνιστικά, η μικρή παρέα, η ενωμοτία, να πετύχει τον στόχο της.

Για εμάς τους ενήλικές Βαθμοφόρους είναι το «μέσο» που μας θυμίζει ότι μέσα μας κρύβουμε ακόμα εκείνο το παιδί …που αν και μερικοί νομίζουν ότι μεγάλωσε, εμείς ξέρουμε πως είναι πάντα εδώ.

Στην Ομάδα η Περιπέτεια βρίσκετε σε μια βόλτα στο δάσος, σε ένα Ενωμοτιακό μαγείρεμα, μέσα στην σκηνή το βράδυ βλέποντας τις σκιές του δάσους, σε ένα μεγάλο Παιχνίδι !

Κατεβαστε μεγάλα παιχνίδια όπως και πρωτότυπες ιδέες σταθμών που έχουν παιχτεί από διάφορες Ομάδες και θέλησαν να τα μοιραστούνε μαζί μας. Τα παιχνίδια για να είναι όσο το δυνατόν πιο αναλυτικά, έχουν και λεπτομέρειες από τις διαφορετικές τοποθεσίες που παίχτηκαν και σε μερικές περιπτώσεις υπάρχει επανάληψη σταθμών αφού τα παιχνίδια είναι διαφορετικών Ομάδων. Προσαρμόστε τα στα δικά σας δεδομένα δημιουργώντας ένα ΔΙΚΟ σας παιχνίδι .

Ο Ιδρυτής μας είπε : Το πνεύμα της περιπέτειας είναι έμφυτο, σχεδόν μέσα σε κάθε παιδί, αλλά δεν είναι εύκολο να βρει την περιπέτεια μέσα σε μια συνωστισμένη πόλη

Τα παιδιά μπορούν να διακρίνουν την περιπέτεια ακόμα και σε μια λακκούβα γεμάτη λάσπες Και αν ο Αρχηγός είναι κι αυτός ένα μεγάλο παιδί τότε μπορεί κι αυτός να το δει
Baden Powell