Μονοπάτια

Μονοπάτι Ε4:

Είναι από τα δύο Ευρωπαϊκά μονοπάτια που διασχίζουν τη χώρα μας. Ξεκινά από τα Πυρηναία κι αφού περάσει από τη Νότια Γαλλία, την Ελβετία και τη Βουλγαρία, μπαίνει στα Ελληνικά σύνορα κι από εκεί στη Φλώρινα. Διασχίζει ολόκληρη τη χώρα έως το νοτιότερο άκρο της Πελοποννήσου, το Γύθειο, για να συνεχιστεί στην Κρήτη. 
Από το Γύθειο στο λιμάνι Καστέλι Κισσάμου.

Μονοπάτι Ε6:

Ξεκινά από τη Σουηδία, περνά στη Δανία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Σλοβενία, για να φτάσει στην Ακτή της Αδριατικής. Εκεί διακόπτεται και προτείνεται στους περιπατητές να περάσουν  απέναντι στην Ηγουμενίτσα με πλοίο. Από την Ηγουμενίτσα, το μονοπάτι διασχίζει την Ήπειρο με κατεύθυνση προς Βορρά, φτάνει στη Δυτική Μακεδονία και από εκεί περνά στον Στρυμόνα, τον Νέστο, την Ξάνθη, τη Ροδόπη και την Κομοτηνή μέχρι να καταλήξει στην Αλεξανδρούπολη.

Μονοπάτι Ο1:

Ξεκινά από το Μέτσοβο της Ηπείρου, διασχίζει τα βουνά Περιστέρι (2295 μ.) και Κακαρδίτσα (2429 μ.) και φτάνει μέχρι το Γαρδίκι της Θεσσαλίας για να συναντήσει το Ε4 στην Ελάτη.

Μονοπάτι Ο2:

Συνδέει τον Όλυμπο με το Πήλιο περνώντας από την πεδιάδα της Θεσσαλίας και την Όσσα, καταλήγει στους πρόποδες του Πηλίου.

Μονοπάτι Ο3:

Ξεκινά από τα Ιωάννινα, φτάνει στο Βουνό Μιτσικέλι (1810 μ.), περνά από τα χωριά Κήποι και Μονοδένδρι μέχρι να φτάσει στο φαράγγι του Βίκου.

Μονοπάτι 32:

Ξεκινά από τη Βυτίνα, περνά το φαράγγι του Λούσιου, φτάνει στις πλαγιές του Ταϋγέτου (2.407 μ) και κατεβαίνει στην ακτή της Καρδαμύλης στο Μεσσηνιακό κόλπο.

Μονοπάτι 33:

Ξεκινά από τα χωριό Άγιος Πέτρος, διατρέχει τις ανατολικές πλαγιές και την κορυφή του Πάρνωνα (1936 μ.) για να κατέβει μέχρι τον φάρο του Ακρωτηρίου Μαλέα.

Μονοπάτι 35:

Συνδέει την  Πάτρα με την πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας.