Το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Μάιου , οι Πρόσκοποι πραγματοποίησαν μια αξέχαστη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, γεμάτη περιπέτεια, παιχνίδι και εκπαίδευση
Η δράση ξεκίνησε με ένα συναρπαστικό παιχνίδι πόλεως στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Οι συμμετέχοντες εξερεύνησαν τον Λευκό Πύργο και τα γύρω αξιοθέατα, όπως το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τον Κήπο του Νερού, μαθαίνοντας παράλληλα για την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης.
Στη συνέχεια, οι πρόσκοποι επιβιβάστηκαν σε αστικό λεωφορείο, μαθαίνοντας πώς να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς με ασφάλεια και υπευθυνότητα. Ο τελικός προορισμός ήταν η Βάση Ναυτοπροσκόπων στην Αρετσού.
Το απόγευμα του Σαββάτου, σε κοντινό πάρκο δίπλα στη Βάση, οι πρόσκοποι συμμετείχαν σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι Προσκοπέγκο, όπου μέσα από κίνηση, συνεργασία και ανακάλυψη, έμαθαν περισσότερα για την περιοχή και ανέπτυξαν το πνεύμα της ομάδας.
Αργότερα, στη Βάση Ναυτοπροσκόπων, το πρόγραμμα περιλάμβανε προσκοπικά παιχνίδια, τραγούδια και το διασκεδαστικό παιχνίδι γνώσεων “Προσκοπικός Εκατομμυριούχος”, μέσα από το οποίο οι πρόσκοποι έβαλαν σε εφαρμογή τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Το βράδυ, παρατήρησαν τους αστερισμούς και κοιμήθηκαν στη Βάση, δίπλα στη θάλασσα, κάτω από τον έναστρο ουρανό.
Η Κυριακή ξεκίνησε με εκπαίδευση στις βασικές αρχές πλεύσης με βάρκα. Οι πρόσκοποι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον εξοπλισμό και τις τεχνικές της ναυτοπροσκοπικής ζωής, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις μέσα από βιωματική μάθηση.
Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με γέλια, τραγούδια και πολλές νέες εμπειρίες. Ήταν μια δράση που συνδύασε διασκέδαση, εξερεύνηση και εκπαίδευση, αφήνοντας σε όλους όμορφες αναμνήσεις και νέες δεξιότητες.




