Άνοιξη : Απλά υλικά , μικρές δημιουργίες , μεγάλης σημασίας

0
1964

Αυτό που ανέκαθεν χαρακτήριζε την Προσκοπική κίνηση, ήταν η συνεχής επαφή των μελών της, ανεξαρτήτου ηλικίας με τη φύση.

Μπορεί ο καιρός να έχει γίνει καλύτερος και να μας καλεί να βγούμε να παίξουμε στις πλατείες και τις αλάνες της γειτονιάς μας, αλλά για λίγο ακόμα θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να είμαστε αρκετά προσεκτικοί στις συναθροίσεις μας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Πρόσκοποι. σχεδίασαν νέες δραστηριότητες αφιερωμένες ειδικά στην όμορφη εποχή της Άνοιξης για παιδιά ηλικίας από 7 έως 11 ετών, τις οποίες σας προσκαλούμε να γνωστοποιήσετε στα παιδιά σας και στα παιδιά των φίλων σας και ελπίζουμε να τις απολαύσετε! Ομάδα εργασίας, ενήλικων στελεχών του Σ.Ε.Π. εργάστηκε  για την δημιουργία αυτών των κατ’ οίκων δραστηριοτήτων, που αναφέρονται σε δημιουργία οικιακών μποστανιών, ανακυκλωμένες γλάστρες, οικιακά λιπάσματα για φυτά, σπιτικές μαρμελάδες, γρανίτες πολλών γεύσεων κλπ.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν μικροί και μεγάλοι να γεμίσουμε πράσινο τον κήπο μας την βεράντα μας, το δωμάτιό μας, ακόμα και τις γειτονιές μας, ώστε να ομορφύνουμε τη ζωή μας αλλά και για να δημιουργήσουμε το πιο σημαντικό συστατικό που χρειαζόμαστε, αρκετούς πνεύμονες οξυγόνου

Δείτε το έντυπο με τις δραστηριότητες πατώντας στην παρακάτω επιλογή